Töltsd le a Zsebpénzügyes appot okostelefonodra!
Katt ide a tudnivalókért!

Mi a Zsebpénzügyes?

Fontosnak tartjuk, hogy edukáljuk a jövő generációját a pénzügyi tudatosság terén. Ezért hoztuk létre a Zsebpénzügyest. A vetélkedő célja, hogy bővítse a diákok pénzügyi-gazdasági ismereteit és terjessze a tudatos pénzügyi gondolkodást.

Jelentkezni 3 fős csapatoddal tudsz, egyenként regisztrálhattok a saját nevetekkel. Fontos, hogy mindegyikőtöknek 16 évnél idősebbnek, de még középiskolásnak kell lennie. Emellett egy tanárt is szükséges felkérnetek, akinek szintén csatlakoznia kell a weboldalon hozzátok. Ő lesz a mentorotok, akihez kérdésekkel fordulhattok a játék során. (Egy tanárnak több csapata is lehet.)

Szeptember 30-án veszi kezdetét az első forduló, amit további három követ egészen decemberig. Minden turnus rostaként működik, így csak az adott körben élen végző csapatok juthatnak tovább a következő fordulóba.

Amellett, hogy a ti rátermettségeteket is összesen 6 millió értékű eszközökkel és menő felszerelésekkel fogjuk díjazni, tanárotok, valamint iskolátok sem marad ki az ajándéközönből. A hírnév és a siker pedig már csak hab a tortán.

Első forduló:

A játék legelső fordulójában egy kincsesládát kell kinyitnotok. Ha jól szerepeltek az online feleletválasztós kvízen, megszerezhetitek a benne rejlő, következő állomáshoz szükséges térképet. Ebben a körben olyan kérdésekkel fogtok találkozni, amelyek alapvető pénzügyi és gazdasági fogalmakra, összefüggésekre vonatkoznak. Minden kérdés esetében 4 lehetséges válasz közül kell kiválasztani a helyes megoldást, és fontos szem előtt tartani, hogy csak 1 jó válasz adható meg. Ahogy azt ti is tudjátok, az idő pénz – ezért a válaszadási időt is mérni fogjuk, tehát érdemes a gyorsaságra is figyelni. A vetélkedő e pontján már másnap megtudhatjátok, továbbjutottatok-e.

Regisztrálok, és megnézem az első forduló mintatesztjét! >>

Második forduló:

Ha az első kör kihívásain úgy mentek át, mint kés a vajon és a legjobb 400 közé kerültök, akkor továbbléphettek a következő, második fordulóba. Ezúttal egy virtuális pályán kell végigjutnotok, amiben Bence, Imola és Soma földkörüli utazását segíthetitek a penge pénzügyi tudás és a top nyeremények nyomában. A célállomás El Dorado temploma, ami az Arany Malacot, valamint sok egyéb ereklyét is rejt. A 10 állomásból álló feladatsort 48 óra alatt kell teljesíteni, és a helyes válaszok mellett ezúttal is értékeljük a gyorsaságot, hiszen a fennmaradó percekért is pontok járnak.

Regisztrálok, és megnézem a második forduló mintatesztjét! >>

Harmadik forduló:

A harmadik fordulóban a top 40 csapat csillogtathatja meg a tudását az Inka Szfinx előtt, aki az Arany Malacot rejtő templom kapuját őrzi. Ebben a fordulóban 5 kifejtős feladatra számíthattok, a megadott számú kérdéseken tetszőleges sorrendben tudtok haladni, és válaszaitokat minden kérdésnél külön kell elmentenetek. Itt nem a gyorsaság, hanem a megfontoltság számít, hiszen többnapos határidőt kaptok a feladatok kifejtésére. A beküldött versenyfeladatokat a megfontolt Szfinx (szakértői csapatunk) fogja értékelni, ezért a forduló eredményének kihirdetéséig 1-2 hetet várni kell.

Regisztrálok, és megnézem a harmadik forduló mintatesztjét! >>

Döntő:

Ha lenyűgöztétek a Szfinxet és a legjobb 8 közé jutottatok, már csak pár lépés választ el titeket attól, hogy mindenkinek bebizonyítsátok, ti vagytok a top kalandorok. A negyedik forduló a döntő, ahol az ország legtutibb Zsebpénzügyesei egy komoly és összetett versenyfeladattal birkóznak meg, mielőtt hozzájutnának az Arany Malachoz. Erről egy felkészült prezentációt is szükséges összerakniuk, amit végül élőben is be kell mutatniuk a döntő helyszínén, Budapest „őserdejében” a Pénzügy Törzs főnökei, avagy zsűri előtt.

Megnézem, milyen volt a Zsebpénzügyes 2019-es döntője! >>